Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Χίο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεναγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας και ακολούθως επισκέφτηκε την Απλωταριά.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε για την ξενάγηση στο κέντρο έρευνας, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να στηρίξει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».

«Χωρίς ‘έξυπνη’ γεωργία, χωρίς επένδυση στην έρευνα και χωρίς καθετοποιημένη παραγωγή, που θα συμπεριλαμβάνει τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί μαζί με τη μεταποίηση και τον τουρισμό – και βέβαια με συνέργειες – να δώσει μια άλλη δυναμική στην ελληνική οικονομία, που δεν θα αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές, αλλά θα αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της ελληνικής παραγωγής».

Η απάντηση στη ΝΔ για τη φορολογία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε εκ νέου απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, που επιτίθεται στην Χαριλάου Τρικούπη για το οικονομικό του πρόγραμμα ως προς την φορολογία, υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο».

Και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ», τονίζοντας ότι «θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα».

«Γιατί έχουμε αυτή τη θέση; Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μην το βλέπει ο κ. Μητσοτάκης, όταν – σύμφωνα τον ΟΟΣΑ – τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη.

»Όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι άδικοι φόροι, που χτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Συγχρόνως, 150 εισηγμένες εταιρείες – μεγάλες εταιρείες – έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους.

Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Έχουμε άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από