Λίγες ημέρες πριν την αποχώρησή του από τη δικαιοσύνη που υπηρέτησε επί σειρά ετών ο  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα που του επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χωρίς να τα έχει διεκδικήσει, μετά τη σχετική προσφυγή του κατά απόφασης Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αγορά απινιδωτών τους οποίους προσέφερε στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προσέφερε τέσσερις απινιδωτές, που δεν υπάρχουν μέχρι τώρα σε κανένα δικαστήριο της πρωτεύουσας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Συγκεκριμένα προσέφερε έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που θα καλύπτει και ανάγκες του Ανώτατου Δικαστηρίου, έναν απινιδωτή για την Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών και από έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή ,πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, έχει και ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς, όπως είναι γνωστό στα δικαστήρια αν και εργάζεται μεγάλος αριθμός δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων και σε καθημερινή βάση βρίσκονται εκεί χιλιάδες πολίτες εν τούτοις δεν υπάρχει κάποιος μόνιμος γιατρός για την κάλυψη κάποιου έκτακτου περιστατικού. Ως εκ τούτου η προσφορά των απινιδωτών, που θα χειρίζονται -κατά πάσα πιθανότητα- εκπαιδευμένοι δικαστικοί υπάλληλοι θα είναι ένα σημαντικό ιατρικό «εργαλείο» σε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κάποια ανάγκη.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με σχετικό έγγραφο του προς τον νόμιμο αναπληρωτή του, αρχαιότερος αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Άρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων.

Σημειώνω ότι η δαπάνη για την αγορά του μηχανήματος αυτού καλύφθηκε από το χρηματικό ποσό που μου επιδίκασε (χωρίς να το έχω ζητήσει), ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατόπιν προσφυγής μου κατά αποφάσεως Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από