Ντέρμπι «αιωνίων» για ακόμη μία σεζόν θα έχουμε στην Basket League καθώς ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Περιστερίου με σκορ 81-67, στο πέμπτο ημιτελικό και πήρε την πρόκριση όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι άρχισαν καλά το ματς, είδαν όμως το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει και να πλησιάζει, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, και ειδικά στην τρίτη περίοδο, μπόρεσαν να καθαρίσουν το ματς, να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους τελικούς.

Κορυφαίους για τους γηπεδούχους ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις με 16 πόντους, ο Δημήτρης Αγραβάνης πρόσθεσε άλλους 15, ενώ από 13 είχαν οι Αρτούρας Γκουντάιτις και Ματέους Πονίτκα αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Σιλβέν Φρανσίσκο μέτρησε 16 πόντους, ο Μίρο Μπίλαν 12 και ο Ματ Κόουλμαν είχε 10.

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά σκληρή, με τις δύο ομάδες να κάνουν ένα δυναμικό παιχνίδι και κυρίως να προσπαθούν να χτυπήσουν κοντά στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός βρήκε αρκετούς πόντους από τον Γκουντάιτις που κυριάρχησε απέναντι στον Μπίλαν, χτίζοντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα. Μάλιστα οι Πράσινοι έφτασαν στο 19-10 και λίγο αργότερα στο 21-12, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μειώσουν στη λήξη και να φτάσουν στο -6 με το 23-17.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Γκριγκόνις να κάνει εξαιρετικό ματς και να βοηθά την ομάδα του να φτάσει σε διψήφιες διαφορές. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα το Περιστέρι έσφιξε την άμυνά του, εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα των αντιπάλων του και με τους Φρανσίσκο, Χάμερ να… κουβαλάνε επιθετκά κατάφερε να πλησιάσει στους δύο πόντους (36-34), μετά από ένα σερί 9-0. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 41-39 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην τρίτη περίοδο το Περιστέρι… ξέχασε να βγει το παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 12-0 και να κρατά το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη στο μηδέν για πέντε λεπτά. Ο Αγραβάνης έκανε εξαιρετική εμφάνιση και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +15 με το 60-45. Οι Πράσινοι συνέχισαν να σκοράρουν και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +16 χάρη στο 64-48.

Το σύνολο του Χρήστου Σερέλη συνέχισε να έχει καλό πρόσωπο στην τελευταία περίοδο, βλέποντας τη διαφορά να ανεβαίνει και πάνω από τους είκοσι πόντους. Το Περιστέρι προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του, όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο και να μπει ξανά στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς με το 81-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67