Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το 2 ετών κοριτσάκι που εξαφανίστηκε χθες, Δευτέρα στον Πύργο.

Τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας από καταυλισμό Ρομά σε περιοχή που βρίσκεται κοντά σε αρδευτικό κανάλι.

Εξαφάνιση 47χρονης: Σκύλος και drone στη «μάχη» της αναζήτησης

Οι έρευνες, σύμφωνα με το patrisnews, ξεκίνησαν εκ νέου νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τους ανθρώπους της 6ης ΕΜΑΚ και τους δύτες να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κατά τον τερματισμό των ερευνών χθες βράδυ, ενώ παράλληλα συνεννοήθηκαν και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα το πρωί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο αρδευτικό κανάλι οι διασώστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι συγγενείς του παιδιού όσο και οι Αρχές, εκτιμούν ότι έχει πέσει σε κεντρικό αυλάκι του ΓΟΕΒ. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες χθες το μεσημέρι, διεκόπη και η ροή νερού.

Στις έρευνες της Δευτέρας συμμετείχε και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

Στο σημείο των ερευνών βρέθηκε και ομάδα δυτών της ίδιας υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κατάδυση στο νερό, καθώς και βάρκα που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Αγωνιούν οι συγγενείς – «Φοβόμαστε μήπως ζαλίστηκε και έπεσε στο αυλάκι»

Την αγωνία τους για την τύχη του 2χρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από καταυλισμό Ρομά στον Πύργο εξέφρασαν οι συγγενείς του. Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και για αυτό ανησυχούν ότι ίσως έχει πέσει στο αυλάκι.

Άφησαν όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο το παιδί να έχει απαχθεί, με τις έρευνες των αρχών πλέον να είναι αυτές που θα δώσουν φως στην υπόθεση.

«Το παιδί έχει χαθεί από τις 13:00 το μεσημέρι. Μόλις αντιληφθήκαμε την απουσία του, ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Συνήθως έπαιζε σε κοντινή απόσταση από εδώ. Δεν γνωρίζω ωστόσο λεπτομέρειες για το τι έχει γίνει, μιας και έλειπα. Μπορεί να το πήραν κιόλας το παιδί. Ήταν κάτι παιδιά μπροστά εκείνη την ώρα, όμως δεν είδαν κάτι» λέει ο θείος του παιδιού.

«Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας. Ήταν εδώ μέσα. Καθόταν με τη μητέρα μου και το τάιζε λουκούμια. Η μικρή χαιρέτησε τη μητέρα μου και βγήκε έξω και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν κοντά στο αυλάκι και πολλές φορές έκαναν και μπάνιο. Φοβόμαστε μη ζαλίστηκε και έπεσε μέσα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς» λέει ανήσυχη η θεία της.