Συντετριμμένη, με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του μόλις 2 χρονών κοριτσιού που ανασύρθηκε νεκρό το πρωί της Τρίτης από αρδευτικό κανάλι στον Πύργο.

«Είχε ζητήσει το μωρό γάλα. Πήγα να της φτιάξω γάλα και μόλις βγήκα έξω η μικρή είχε εξαφανιστεί. Μετά δεν την βρήκα. Φώναξα, ρώτησα τους άλλους, δεν την είδανε. Μετά πήρα την αστυνομία τηλέφωνο, ήρθε και αρχίσανε και ψάχνανε. Η μικρή δεν πήγαινε στο κανάλι, φοβόταν να κάνει μπάνιο, δεν ήξερε να κάνει κιόλας. Δεν μ’ αφήσανε να πάω να την δω όταν την βρήκαν. Έχασα την μικρή μου Παναγιώτα» λέει η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο patrisnews.gr.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 2χρονης

Τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας από καταυλισμό Ρομά στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αρδευτικό κανάλι.

Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί και πυροσβέστες ερεύνησαν σε μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου. Στις έρευνες της Δευτέρας, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, συμμετείχε και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας, με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

Σήμερα το πρωί οι έρευνες, σύμφωνα με το patrisnews, ξεκίνησαν εκ νέου, με τους ανθρώπους της 6ης ΕΜΑΚ και τους δύτες να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κατά τον τερματισμό των ερευνών χθες βράδυ, ενώ παράλληλα συνεννοήθηκαν και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα το πρωί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο αρδευτικό κανάλι οι διασώστες.

Την αγωνία τους για την τύχη του παιδιού εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς, εκφράζοντας το φόβο τους για πιθανή πτώση του παιδιού στο αυλάκι. Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και για αυτό ανησυχούν ότι ίσως έχει πέσει στο αυλάκι.