Στην εκπνοή του Μαΐου συνεχίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» αρκετές περιοχές της χώρας και την Αττική.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το meteo, αναφέρει πως αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα μας την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου και του νομού Αττικής.

Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα.

Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Τι ώρα θα χτυπήσουν καταιγίδες την Αττική

Έντονα φαινόμενα με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 21:00 – 24:00.