Με πορεία οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για τον θάνατο ενός 47χρονου συναδέλφου τους την ώρα της δουλειάς.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους δρόμους του Πειραιά ενώ οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους κάνουν λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ανακοίνωσαν συνέχεια των κινητοποιήσεων με μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Πέραμα στις 18.30 και νέα απεργία αύριο, Τετάρτη.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του συνδικάτου μετάλλου ενώ ακολουθούσαν πανό άλλων σωματείων, καθώς και πανό φοιτητικών συλλόγων που βρέθηκαν στο Πέραμα για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι αποδίδουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Ζώνη, με απουσία ελέγχων και κενά ασφαλείας, όπου όπως καταγγέλλουν οι εργοδότες βάζουν στη ζυγαριά τα κέρδη τους και την ασφάλεια των εργαζομένων, επικράτησε μικροένταση με την αστυνομία, καθώς βρήκαν κλειστές τις πόρτες.

Στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο χώρο φωνάζοντας συνθήματα.