Πολική «στέγη» μετά το «μπλόκο» στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση από τους «χάκερς του Κυριάκου Πιερρακάκη», βρήκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος καθώς ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα κατέβει με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και την Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να απαντήσει έτσι στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Κυριάκος Βελόπουλος για συμπαράταξη «όλων των πατριωτικών δυνάμεων κάτω από την ομπρέλα της Ελλάδος», ο οποίος φαντασιώνεται μία «εθνική αντιπολίτευση», στην οποία θα ενωθούν όλοι οι «πατριώτες».

Μάλιστα ήδη φαντασιώνεται τη δημιουργία ενός ακροδεξιού συνασπισμού μέσα στο Κοινοβούλιο, μίας «μεγάλης εθνικής αντιπολίτευσης» όπως τη χαρακτήρισε η οποία θα είναι «απέναντι στα κόμματα του εθνομηδενιστικού τόξου», ενώ όντας αιθεροβάμων πιστεύει πως ένας τέτοιος συνασπισμός θα φτάσει σε ποσοστά άνω του 10%.

Ο κ. Νικολόπουλος σε ένα βίντεο 37 λεπτών το οποίο δημοσίευσε στο Facebook κατάφερε να χωρέσει ανάλυση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου μέχρι τη μάχη που δίνει απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων αλλά και τη συστράτευση με την Ελληνική Λύση.

Στην ανάλυσή του ο Νίκος Νικολόπουλος εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Κυριάκο Βελόπουλου που δεν είναι άλλος η αποτροπή της «ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής της Ελλάδος», καθώς όπως λέει τα μικρά κόμματα του «πατριωτικού τόξου» καταλήγουν να ενισχύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα αποκτήσουμε τον δικό μας Ερντογάν, τον Μητσογκάν» είπε χαρακτηριστικά.

«Μένουμε 12 χρόνια στο βουνό αντάρτες για την πατρίδα και τον σταυρό»

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μάλιστα επαινεί τον εαυτό του που 12 χρόνια έχει σηκώσει το λάβαρο της αντίστασης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. «Μένουμε 12 χρόνια στο βουνό αντάρτες για την πατρίδα και τον σταυρό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξηγεί την απόφασή για το πώς ο τέντζερης κύλησε και βρήκε το καπάκι, δηλώνοντας έτοιμος για «μάχη» και όχι για εκλογές καθώς όπως είπε θα είναι στρατιώτης στην πρώτη γραμμή στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Η εισήγηση που κάνω είναι να πούμε όλοι ναι και να συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης, στα ψηφοδέλτια του Κυριάκου Βελόπουλου, είναι ακριβώς γιατί εμείς η άλλη πλευρά που εκφράζει τον άλλον τρόπο ζωής, πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη εθνική αντιπολίτευση και μικρά, μικρά, μικρά κόμματα. Όλοι μαζί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη εθνική αντιπολίτευση με σημαντικό ποσοστό», είπε ακόμα ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Στόχος μας σε αυτό το ναι στο κάλεσμα του Κυριάκου Βελόπουλυου είναι ο σχηματισμός μία δυνατής, αξιόμαχης, ισχυρής αντιπολίτευσης που θα προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα μέσα στη Βουλή και τα χριστιανικά μας πιστεύω και τις αξίες μας και προπαντός θα μάχεται κατά των αδυνάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μαζί να συμπράξουμε για να βρεθούμε απέναντι στην επέλαση των αντικοινωνικών μέτρων που έρχονται, Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπράξουμε για να μην έχει 180 βουλευτές και αλλάξει το Σύνταγμα», συμπλήρωσε.

«Να πάμε στην πρώτη γραμμή ως στρατιώτες με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο»

Όπως είπε η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα επαναφέρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τη μοναρχία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Θέλουμε τον δικό μας Μητσογκάν; Θέλουμε να έχουμε κι εμείς έναν σατραπισκό; Φαντάζομαι πως όχι. Κανένας δεν θέλει έναν πρωθυπουργό ανεξέλεγκτο, έναν πολιτικό σατράπη που δεν θα βρίσκει αντίσταση και δεν θα λογοδοτεί στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο «264 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος υπέγραψαν δήλωση συστράτευσης με τον Κυριάκο Βελόπουλο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του για συστράτευση», για  «να κάνουμε αυτό το πατριωτικό μέτωπο, αυτή την πανστρατιά, να πάμε στην πρώτη γραμμή ως στρατιώτες με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο για την άλλη Ελλάδα».