Δεν γνώριζε ότι είχε αλλεργία η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος που δέχθηκε δάγκωμα από οχιά την Παρασκευή όταν κλήθηκε να την απομακρύνει από προαύλιο χώρο σχολείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σήμερα βελτίωση αλλά συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, μετά το αναφυλακτικό σοκ που υπέστη από το δάγκωμα του φιδιού. Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

«Σταθερά αλλά είμαστε σε αναμονή. Έχει πάθει αλλεργικό σοκ. Της έβαλαν διάφορα φάρμακα και το αντιμετωπίζουμε. Παρακολουθείται, εν αναμονή να αντιδράσει ο οργανισμός» είπε η μητέρα της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Η Κωνσταντίνα είναι εθελόντρια σε πολλές ομάδες με ζώα. Κάνει εθελοντισμό όπου καθαρίζουν ακτές, δάση. Τρέχει παντού. Πήρε μια εκπαίδευση για ερπετά. Είχε κληθεί κάνα-δυο φορές και σε άλλες περιπτώσεις. Της είπαν ότι υπάρχει μέσα σε τάξη σχολείου φίδι και έτρεξε. Την ώρα που πήγε να κλείσει το φερμουάρ στην τσάντα του ζώου προφανώς την τσίμπησε. ‘Εβγαλε αλλεργία που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς ούτε εκείνη» λέει η μητέρα της ερπετολόγου.