Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ύψος της Χαλυβουργίας Βόλου, στο ρεύμα προς Λάρισα, μετά το ξέφρενο πάρτι που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο και εξαιτίας του οποίου κατέληξαν στο νοσοκομείο δεκάδες άτομα.

Ένας 23χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που συμμετείχε στο πάρτι, έφυγε αμέσως μετά για τη Θεσσαλονίκη αλλά έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στις προστατευτικές μπάρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, στο αυτοκίνητο επέβαινε ακόμη ένα άτομο.

Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ με 0,90 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, με όριο το 0,25. «Έχασα τον έλεγχο και δεν κατάλαβα πώς. Είχα πιει πέντε μπύρες. Τρόμαξα, δεν κατάλαβα πώς ζω» είπε χθες στο δικαστήριο.

Ο φοιτητής ζήτησε συγγνώμη, παραδέχτηκε το λάθος του και καταδικάστηκε σε έναν μήνα με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

«Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν δίπλα μας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Όπως περιέγραψε στο MEGA στο Live News φοιτήτρια που πήρε μέρος με την παρέα της στο πάρτι, ξαφνικά έβλεπε άτομα να καταρρέουν κοντά της και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο μετά το άλλο.

«Ήταν πεσμένοι μέσα στο δρόμο, ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.

«Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα βγάζανε, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.