Βράδυ Πέμπτης. Η Γλυφάδα πάντα είναι πολύβουη, αλλά αυτή τη φορά λίγο παραπάνω. Σε κεντρικό δρόμο λες και σήμανε ένας μικρός συναγερμός. «Ματίας». «Ματίας». «Ματίας». Αρκετός κόσμος έσπευδε να χαιρετήσει τον προπονητή της ΑΕΚ, τον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο της νταμπλ μετά το μακρινό 1978. Ο Αλμέιδα, βηματίζοντας για το εστιατόριο, μαζί με τη μεγάλη παρέα του, όλοι εκπρόσωποι της Αργεντίνικης σχολής ποδοσφαίρου και συνεργάτες του στην ΑΕΚ, έδειχνε να απολαμβάνει τις στιγμές. «Συγχαρητήρια, είναι σημαντικό αυτό που πέτυχες», του είπε ένας φίλος της ΑΕΚ. Ισως selfie με τον προπονητή που αυτές τις ημέρες είναι «το πρόσωπο της πόλης» να έβγαλαν και άλλοι, όχι απαραίτητα οπαδοί της ομάδας.

Το in ήταν εκεί, πλησίασε τον Ματίας Αλμέιδα, εκεί προς το τέλος του δείπνου του με την υπόλοιπη ομάδα, άνδρες και γυναίκες που χαμογελούσαν με έναν τρόπο που έδειχνε με αποχαιρετισμό στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο τώρα που τελείωσαν όλα; 

«Ευτυχία, αγάπη, να είναι όλοι καλά στην οικογένεια της ΑΕΚ και χαρούμενοι». 

-Ολοι όμως οι Ελληνες φίλαθλοι παραδέχονται πως κάνατε κάτι σπουδαίο με την ομάδα. Και τη δουλειά σας. 

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ που ήρθα και γνώρισα την Ελλάδα, τα ωραία αυτά μέρη, τη χώρα, τους τόσο φιλόξενους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Μια μεγάλη στιγμή για μένα ήταν αυτό». 

-Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν η σεζόν της Αργεντινής; Γιόρτασε και τον παγκόσμιο τίτλο. 

Χαμογελά πλατιά. Σκέφτεται. «ΑΕΚ και Αργεντινή». Σαν να λέμε «μισό – μισό». Μάλλον αυτό ήθελε να πει ο Ματίας Αλμέιδα και αφού χαιρέτησε εγκάρδια, έσπευσε πίσω στη συντροφιά του. Οι ιδιωτικές στιγμές ακόμη και για έναν σταρ του καιρού μας, ας παραμείνουν ιδιωτικές.