«Έχουμε 30 μέρες για την εκλογική μάχη, να μιλήσουμε με προσοχή στους ανθρώπους που απογοητεύσαμε, να τους ακούσουμε με σεβασμό και μαζί να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την εικόνα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με την στρατηγική του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «δεν είναι σωστό να χρεώνουμε μια ήττα σε έναν άνθρωπο, μιλάμε για μια συλλογική αποτυχία».

Και προσέθεσε πως «το πρώτο βασικό είναι ότι είχαμε ένα αφήγημα που δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο, όχι στο πρόγραμμα, αλλά στο ποια είναι η κυβερνητική πρόταση. Δεν πείσαμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα μπορεί να προκύψει από την απλή αναλογική».

«Στόχος να ανατρέψουμε τον συσχετισμό»

Όσο για τις επόμενες εκλογές, ο Νάσος Ηλιόπουλος παραδέχτηκε πως «δεν είναι απλό», σημειώνοντας πως «έχει υπάρξει ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί μια τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι πολύ δύσκολη», ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο πως «είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξανακάνει ανατροπές».

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην υγεία, στα εργασιακά δικαιώματα», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τις 30 μέρες που έχουν απομείνει μέχρι τις δεύτερες κάλπες είναι «να μιλήσουμε στον κόσμο. Δίνουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, ο στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτό τον συσχετισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα εξουσίας», προσέθεσε, λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να μιλήσουμε σε κόσμο που απογοητεύσαμε και να αναλάβουμε την ευθύνη για την ανατροπή αυτής της εικόνας».

«Η ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα είναι δική μας, όχι των ανθρώπων που δεν μας επέλεξαν», είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.