Το απίθανο Μαϊάμι συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο, καθώς οι Χιτ επιβλήθηκαν των Μπόστον Σέλτικς με σκορ 128-102 στην Φλόριντα, έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον είναι μία νίκη μακριά από το να επιστρέψουν σε τελικούς ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2020 και τη φούσκα του Ορλάντο.

Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα ήταν καταιγιστική για τρία δεκάλεπτα, κάνοντας ό,τι ήθελε το σύνολο του Τζο Μαζούλα, και δείχνοντας έτσι ποιος έχει το πάνω χέρι στη σειρά, ειδικά μετά τα δύο συνεχόμενα μπρέικ που έγιναν στη Μασαχουσέτη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Χιτ να ελέγχουν τον ρυθμό κα να καταφέρνουν σιγά-σιγά να οικοδομήσουν μια μικρή διαφορά που θα τους έδινε άνεση. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο τα πράγματα κινήθηκαν σε ανάλογα επίπεδα, με την υπεροχή του Μαϊάμι να παραμένει και το προβάδισμα να αυξάνεται σταδιακά. Έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +15 (61-46).

Η τρίτη περίοδος ήταν ακόμα πιο καταιγιστική για τους Χιτ που δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους και με ένα επιμέρους 32-17 μπόρεσαν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +30 (93-63). Το τελευταίο δωδεκάλεπτο είχε αποκτήσει ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με το Μαϊάμι να κατεβάζει ρυθμούς και να φτάσει εν τέλει σε μια άνετη νίκη.

Κορυφαίος για το σύνολο του Έρικ Σποέλστρα ήταν ο Γκέιμ Βίνσεντ με 29 πόντους, ενώ ο Ντάνκαν Ρόμπινσον και ο Κέιλεμπ Μάρτιν είχαν 22 και 18 αντίστοιχα. Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο δεν χρειάστηκε να σπαταλήσουν ενέργεια με τον πρώτο να έχει 16 πόντους και τον δεύτερο 13! Από την άλλη πλευρά, 14 μέτρησε ο Τζέισον Τέιτουμ και από 12 πόντους είχαν οι Τζέιλεν Μπράουν, Γκραντ Γουίλιαμς και Πέιτον Πρίτσαρντ.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*