Αναφορά στις ελληνικές εκλογές της 21ης Μαΐου έκαναν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

«Το κυβερνών κόμμα μπροστά, σύμφωνα με τις προβλέψεις», αναφέρει σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, και κάνει λόγο για «σαφές προβάδισμα» της Νέας Δημοκρατίας με τα πρώτα exit polls της ΕΡΤ.

«Το κόμμα θεωρείτο εκ των προτέρων φαβορί» σημειώνει το ARD, και προσθέτει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν είναι ωστόσο εγγυημένος και ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αναδειχθεί σε ρυθμιστή.

«Επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κανένα από τα κόμματα δεν έχει επιτύχει την απόλυτη πλειοψηφία, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν συνασπισμοί. Στην Ελλάδα, όμως, τέτοιες συμμαχίες είναι σπάνιες και συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες. Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, πρέπει να γίνουν νέες εκλογές. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει από τη Δευτέρα είτε να ξεκινήσει δύσκολες διαπραγματεύσεις για συμμαχία με τους αντιπάλους του είτε να προγραμματίσει δεύτερο γύρο εκλογών, ο οποίος πιθανότατα θα διεξαχθεί τον Ιούλιο», καταλήγει το ρεπορτάζ.

«Βαρύ πλήγμα για την Αριστερά του Τσίπρα. Υποχωρεί ακόμη περισσότερο – Η ΝΔ προηγείται», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Muenchner Merkur, ενώ στη Welt το αντίστοιχο ρεπορτάζ έχει τίτλο «Το κυβερνών κόμμα με ευρύ προβάδισμα».

«Οι συντηρητικοί προηγούνται, η Αριστερά πολύ πίσω», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ στο περιοδικό Focus.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ