Στη δέσμευση ότι η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο in, ενώ επισήμανε ότι «τον πρώτο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη» μετά από ερώτηση αν θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο στην περίπτωση που προκύψουν ευθύνες.

«Ήταν αφύσικο πράγμα, δώδεκα λεπτά δύο τρένα να πηγαίνουν στην ίδια κατεύθυνση και κανένας να μην το πάρει χαμπάρι. Υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά. Η δέσμευση που μπορώ να δώσω εγώ είναι ότι δεν θα ξεχαστεί. Εδώ τον πρώτο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη διενεργεί αυτή την ώρα την έρευνα. Έχει βάλει τους εμπειρογνώμονες για να γνωμοδοτήσουν. Αν, λοιπόν, η Δικαιοσύνη φέρει στη Βουλή ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, υποχρέωσή μας είναι αυτό να μην το βάλουμε στο συρτάρι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το μήνυμα, όπως έχει κάνει και σε άλλες συνεντεύξεις και ομιλίες του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρος σε σχέση με το ότι αν υπάρξουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα αυτές δεν θα συγκαλυφθούν. Θυμίζουμε ότι στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας τόνισε το ίδιο και για το ζήτημα των υποκλοπών, σημειώνοντας πως ούτε για αυτό το ζήτημα δεν θα υπάρξει συγκάλυψη, «με κάθε τρόπο».

Για τη συνάντηση της Μπέτυς Μπαζιάνα με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη

Αντιδράσεις προκάλεσε η συνάντηση της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυς Μπαζιάνα με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μάλιστα, ορισμένοι μίλησαν για «ετεροχρονισμένη προεκλογική συνεργασία».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα είχα μια ομιλία. Ζήτησαν οι γονείς των δύο διδύμων κοριτσιών και της ξαδέλφης τους, τρία πανέμορφα κορίτσια που άδικα χάθηκαν ξαφνικά, να με συναντήσουν. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, μου μεταφέρανε τους χαιρετισμούς στη σύντροφό μου. Μου είπε ότι ήθελε πάρα πολύ να τους συναντήσει, αλλά δεν τόλμησα να έχω μαζί τη σύντροφό μου σε αυτή τη συνάντηση διότι δεν ήθελα επ’ ουδενί να θεωρηθεί ότι αυτή η συνάντηση είναι κάτι παραπάνω από την εκπλήρωση του αιτήματός τους να ακούσω τον πόνο και τα αιτήματά τους».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Μου ζήτησαν να της μεταφέρω ότι θέλουν πάρα πολύ να τους συναντήσει και νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω και υποχρέωσή της να πάει. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ηθική στήριξη και χρειάζονται και από εμάς που είμαστε στην πολιτική τη δέσμευση ότι θα κάνουμε το παν ώστε να μην ξεχαστεί αυτό το οποίο συνέβη στα παιδιά τους και να βρουν δικαίωση».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο in