Κάουνας – Αποστολή

Από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο βροχερό Κάουνας, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν σε ρυθμούς φάιναλ φορ σε μια άκρως μπασκετική πόλη που λατρεύει την πορτοκαλί μπάλα όσο λίγοι στην Ευρώπη.

Μάλιστα από σήμερα το απόγευμα που θα πατήσουν το παρκέ στη Ζαλγκίριο Αρένα ο κωδικός θα είναι «Μονακό» και όλοι θα επικεντρωθούν στο μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής.

Χθες στην πτήση τσάρτερ προς την λιθουανική πόλη οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν λίγες ανέμελες στιγμές, με τα μέλη της οικογένειάς τους καθώς από σήμερα όλα έχουν μπει σε πρόγραμμα ημιτελικού με απόλυτη προσέγγιση.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έπαιξε και λίγο το ρόλο του…νηπιαγωγού απασχολώντας τα μικρά παιδιά του Ταρίκ Μπλάκ και του Μουσταφά Φάλ, ιδιαίτερα ο τρίχρονος γιός του βασικού σέντερ του Ολυμπιακού ήταν από τους πιο ζωηρούς στο ταξίδι.

Όμορφες στιγμές όμως που έκαναν τους παίκτες έστω για αυτές τις δυόμιση ώρες της πτήσης να ξεφύγουν λίγο από τις σκέψεις του φάιναλ φορ.

Άλλωστε έχουν όλο το χρόνο από σήμερα να ασχοληθούν με αυτό και τον απαιτητικό – με μεγάλο βαθμό δυσκολίας – ημιτελικό με τη Μονακό.

Η πρωτάρα

Για πρώτη φορά μετά το 1997 στη Ρώμη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια πρωτάρα σε φάιναλ φορ (όπως ήταν τότε η Ολύμπια Λιουμπλιάνας του Ντράγκο Σάγκαντιν).

Βέβαια καμία σχέση σαν ομάδες καθώς η Μονακό εκτός από τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς έχει και πολύ πιο καλή, αθλητική και ακριβή ομάδα.

Όμως δεν έχει την εμπειρία της συμμετοχής σε μια τέτοια διοργάνωση και ίσως αυτό να παίξει τον ρόλο του αν και όπως παραδέχτηκε ο κόουτς Μπαρτζώκας στο αεροδρόμιο:

«Αυτά τα στατιστικά για το τι κάνουν οι πρωτάρηδες είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς κοιτάμε την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε αν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, ούτε ποιος έχει και ποιος δεν έχει εμπειρία».

Και αυτό το επισημαίνει ορθώς γιατί θέλει οι παίκτες του να μείνουν απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο και να μην έχουν στο μυαλό τους ότι θα συναντήσουν αύριο βράδια μια ομάδα που θα έχει το τρακ του πρωτάρη.

Οι προσδοκίες

Άλλωστε και ο κόουτς της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς, που λίγα λεπτά μετά την πρόκριση στο πρώτο του φάιναλ φορ είχε πει να τον  αφήσουν να απολαύσει τη στιγμή και πως δεν τον απασχολεί το φάιναλ φορ. Χθες όμως με το που έφτασε η ομάδα του στο Κάουνας, μιλώντας στις κάμερες ήταν ξεκάθαρος.

«Θα ήμουν ανέντιμος αν έλεγα πως δεν έχουμε προσδοκίες σ’ αυτό το φάιναλ φορ. Ασφαλώς και θα επιτεθούμε για να πάρουμε τον τίτλο. Γιατί όχι;

Βέβαια ξέρουμε ότι είναι ένα διαφορετικό τουρνουά σε σχέση με την κανονική περίοδο, όπου για παράδειγμα κερδίσαμε δυο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά ξέρουμε ότι τώρα δεν θα είναι ίδιο ματς. Θα είμαστε διαφορετικοί, θα είναι διαφορετικοί, θα δούμε…».

Συνεπώς από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για έναν τρομερό ημιτελικό που αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να πετύχει την πρώτη του νίκη στην εφετινή σεζόν επί της Μονακό. Αν τα καταφέρει θα είναι και η σημαντικότερη.