Το απόγευμα της Τετάρτης, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την κεντρική προεκλογική της ομιλία στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Λιμάνι των Χανίων. Για πρώτη φορά, όμως, την ομιλία της «άνοιξαν» τα παιδιά της, η Αλεξία και ο Κώστας.

Μίλησαν για την μητέρα τους και διηγήθηκαν ο καθένας από μία ιστορία που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα της. Από την πλευρά της, η Αλέξία την χαρακτήρισε «ατρόμητη, γενναία και αλύγιστη», τονίζοντας συγκινημένη: «Δεν κιότεψες μαμά, μπροστά σε καμία μάχη. Για ό,τι πίστεψες πάλεψες με νύχια και με δόντια και ταυτόχρονα, δεν μας άφησες ποτέ από το χέρι».

«Μάνα, Ντόρα έλα με φόρα»

«Όσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος.

Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από που είναι, που πατάνε και τι γυρεύουν», είπε από τη μεριά του ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μάλιστα «έδωσε πάσα» στη μητέρα τους λέγοντάς της να έρθει με φόρα.

Μετά από τις ομιλίες των παιδιών της, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβηκε συγκινημένη στο βήμα, ξεκινώντας την ομιλία της, λέγοντας «Στα τόσα χρόνια, ποτέ δεν με έχουν προλογίσει τα παιδιά μου οπότε πρέπει να σας πω ότι μου ΄χει κοπεί και λίγο η ανάσα, γιατί, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω».

Δείτε το βίντεο