Στον ανακριτή βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονήθηκε. Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί τις Αρχές από το 2012 όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου.

«Εγκέφαλος» των δραστών αποδείχθηκε πως ήταν ένας στενός οικογενειακός φίλος που ήθελε να κερδίσει χρήματα και καταδικάστηκε σε ισόβια. Ήταν εκείνος που φέρεται να έδωσε εντολή για την εξαφάνιση του πτώματος, σε μια προσπάθεια να συσκοτιστεί το τοπίο του εγκλήματος. Οι δύο άντρες ηλικίας 53 και 54 ετών που απολογούνται σήμερα, κατηγορούνται ως συνεργοί και τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας την οποία είχαν υποβάλει δια μέσου των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

Τα επιβαρυντικά εις βάρος τους στοιχεία

Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους είναι πρώτον οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 78χρονο καταδικασμένο σε ισόβια ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου, αλλά και ένα αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο το 2021, στην οδό Ηρακλειδών, στην Αθήνα, με το οποίο φέρεται ότι οι δυο κατηγορούμενο ή τουλάχιστον ο ένας να μετέφεραν αρχικώς τη σορό του Μάριου Παπαγεωργίου στον Κιθαιρώνα και από εκεί σε περιοχή της ορεινής Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος 8 προσώπων έχουν ασκηθεί διώξεις σε αυτή τη δεύτερη δικογραφία για τη δολοφονία του νεαρού κι ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι δυο πρώην ένστολοι γιοι του 78χρονου ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή για να δώσουν τις απολογίες τους.

«Ήρθε η ώρα να τους πω εγώ συλλυπητήρια» λέει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

Η κυρία Βαρβάρα νιώθει να δικαιώνεται τόσα χρόνια μετά.

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω» είπε η κυρία Βαρβάρα στην Αγγελική Νικολούλη και στο MEGA.  «Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η Αγγελική Νικολούλη ενημέρωσε την μητέρα του Μάριου ότι ακολουθούν και άλλες συλλήψεις από την πρώτη ομάδα που είχε αποκαλύψει το «Τούνελ». «Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ», απάντησε η κυρία Βαρβάρα και τόνισε: «Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους».