«Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ξέρετε ότι ο δικός σας ενθουσιασμός, μου δίνει πάντα ξεχωριστή δύναμη καθώς έρχεται από έναν τόπο ακριτικό, αλλά κι έναν τόπο αναπτυξιακής προόδου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου, όπου έκανε λόγο για μήνυμα με διπλή σημασία για την προοπτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, με ειδική αναφορά στις επιθετικές προκλήσεις των γειτόνων μας, «όμως η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη», σημείωσε.

«Μόνο στο νότιο Αιγαίο κατευθύνθηκαν πάνω από 1 δισ. ευρώ», δήλωσε και υπογράμμισε ότι κρατήθηκε ζωντανή η τουριστική βιομηχανία στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

«Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε».

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός»

«Διαβατήριο» για φθηνότερο χρήμα χαρακτήρισε τον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας. «Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα F-35.

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός – αυτό το ξέρετε εσείς καλά – και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο»

Έκανε αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, «δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων».

Παράλληλα, σημείωσε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο και υπογράμμισε πως «το 2023 δεν είναι 2015».

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί, αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας όσα έχει εξαγγείλει στο πλαίσιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία και τονίζοντας την ανάγκη επενδύσεων και ανάπτυξης.

«Υγεία και Παιδεία είναι οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής Ελλάδας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Επικίνδυνη Βαβέλ η αντιπολίτευση»

«Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Στο σημείο αυτό, έκανε αναφορά στις θέσεις της αντιπολίτευσης και τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης» και επανέλαβε τα διλήμματα των εκλογών:

«Το δίλημμα την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: Πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή;

»Με άλλα λόγια, επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα».