Μια νέα εποχή ξεκίνησε από χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον Κάρολο Γ’ να κάθεται και επισήμως στον θρόνο του.

Εβδομήντα χρόνια μετά την προηγούμενη τελετή, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, στέφθηκε νέος βασιλιάς σε τελετουργικό που έλαβε χώρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Παρουσία 2.200 προσκεκλημένων από 203 χώρες, αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ έγινε ο 40ος βασιλιάς που στέφεται στη συγκεκριμένη εκκλησία και έγραψε ιστορία, φορώντας το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, που ζυγίζει 2,27 κιλά, έχει ύψος 30 εκατοστά και περιέχει 444 πολύτιμους λίθους.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της ιστορικής τελετής, ο επίσημος λογαριασμός του Παλατιού στο Instagram δημοσίευσε μία σειρά από στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της στέψης, αλλά και όταν ολοκληρώθηκε.

Στα περισσότερα από αυτά, το βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα φορούν τους χιτώνες τους μετά τη στέψη και χαμογελούν στον φακό, ενώ σε άλλες χαιρετούν τον λαό της Βρετανίας από το μπαλκόνι του Παλατιού.

Επίσης, ένα από τα βίντεο είναι αφιερωμένο στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Δείχνει στιγμές από από την αποχώρησή τους από το σπίτι τους, από την πομπή προς το παλάτι, αλλά και τα τρία παιδιά της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ο 9χρονος πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος πλέον στη σειρά διαδοχής, είχε σημαντικό ρόλο στη στέψη, δίπλα στον παππού του και νέο βασιλιά.

Δείτε τις αναρτήσεις