Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου, στην εκπομπή του MEGA «Ο δρόμος προς την Κάλπη» εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Αθανασίου αποκάλεσε τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του κόμματος «ΕΑΝ» «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο», προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αφού τόνισε πως «ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλεσε χθες τον κ. Κανελλόπουλο ‘βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο’», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «τον παραλίγο πρόεδρο του κόμματος Κασιδιάρη!», απευθυνόμενη στην κυβέρνηση αναρωτήθηκε «τι ακριβώς συμβαίνει;».

«Βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο όπως αναφέρει δημοσίευμα; Με τον κ. Τζήμερο μήπως; Συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου;», είναι τα ερωτήματα που απηύθυνε στον πρωθυπουργό η Πόπη Τσαπανίδου.

«Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις», τόνισε.

ΠΑΣΟΚ: «Απαράδεκτο – Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, που συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής του MEGA, επέκρινε στον τηλεοπτικό «αέρα» την τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, πρόεδρο του κόμματος «EAN».

«Θα ξεκινήσω αρχικά με αυτό το οποίο είπε ο κ. Αθανασίου, που χαρακτήρισε τον κ. Κανελλόπουλο δημοκράτη ακόμη και σήμερα. Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Και προσέθεσε: «Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη.

»Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Τη μια τον κάνει αρχηγό του κόμματός του. Μόλις καταλαβαίνουν ότι θα καταπέσουν στον Άρειο Πάγο, φεύγει και κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με άλλο κόμμα.

»Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.