Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Όλα ξεκίνησαν από το βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο παρουσιάζει την προεκλογική εκστρατεία πίσω από τις κάμερες. Ενα βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.

Σε μία από τις σκηνές ο πρωθυπουργός διακρίνεται να είναι με τα πόδια ψηλά στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από χρήστες των social media. Κυρίως γιατί η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει μια άνεση που από πολλούς εκλήφθηκε ως προκλητική από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Εξ’ ου και η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για οικογενειοκρατία και αλαζονική διάθεση.

Το βίντεο του πρωθυπουργού στο TikTok

@kyriakosmitsotakis_ Η προεκλογική εκστρατεία πίσω απο τις κάμερες 🎥 #TikTokDocumentary #BTS #ElectionDiaries #CampaignDiaries #KiriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή της οn camera, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό όμως τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε ‘Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία’».

Δημοσιεύματα αλλά και πολλά σχόλια στο twitter που συνοδεύονται και από σχετικά βίντεο και φωτογραφίες, αναφέρουν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κρατικό αεροπλάνο επέλεξε να πάει και στη σημερινή (4/5) προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλλονιά».

Σε σχετικά δημοσιεύματα, όπως αυτό που έχει προτάξει η Αυγή, το σάιτ της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενείται και βίντεο από το inkefalonia.gr, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται στο νησί του Ιονίου.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο διαδίκτυο, χρήστες των social media συγκρίνουν τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια αντίστοιχη φωτογραφία του Ρόμπερτ Νίξον, του Αμερικανού προέδρου που έγινε ο πρώτος που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου Watergate.

Δείτε χαρακτηριστικά tweets

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς σχετικά το μεσημέρι της Πέμπτης για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει (σ.σ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος), αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες ημέρες αργότερα μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

Τι έλεγε η ΝΔ επί ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους αποτελεί ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ιδιαίτερα τον τότε υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι έχει κάνει το κρατικό αεροσκάφος… ταξί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Επειδή έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όταν δεν είναι απαραίτητο δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο πρωθυπουργός με το κυβερνητικό αεροσκάφος…».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημείωνε χαρακτηριστικά για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Ο κ. Τσίπρας εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί…» με αφορμή ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα με το αεροπλάνο της γραμμής στα Γιάννενα «για να βγάλει μια φωτογραφία ανάμεσα στους ‘πολλούς’», όπως τόνιζε χαρακτηριστικά η Πειραιώς.