Η Νάπολι έχει κάνει όλη την πόλη να είναι σε έκσταση, περιμένοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος από στιγμή σε στιγμή.

Μπορεί η Σαλερνιτάνα, να της χάλασε το πάρτι τίτλου που είχε στήσει στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την Κυριακή και έτσι η Λάτσιο, να διατηρήθηκε έστω και μαθηματικά στην μάχη της κορυφής, αλλά στο παιχνίδι με την Ουντινέζε το γήπεδο των «Παρτενοπέι» θα είναι ξανά κατάμεστο.

Ο πρόεδρος την ομάδας του Ιταλικού Νότου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ανακοίνωσε πως θα στηθούν 8 γιγαντοοθόνες στο γήπεδο της Νάπολι, για να μπορέσει ο κόσμος που θα προσέλθει, με γενική είσοδο 5 ευρώ, να παρακολουθήσει το μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουντινέζε εκτός έδρας (4/5,21:45) που κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει το Scundetto στη Νάπολι μετά από 33 χρόνια.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια που θα κοπούν, θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, δείχνοντας πως μπροστά στον μεγάλο στόχο που πρωταθλήματος που πλησιάζει, δεν υπολογίζουν τα χρήματα.

Υπάρχει βέβαια η περίπτωση οι «Παρτενοπέι» να σφραγίσουν το πρωτάθλημα από αύριο αν η Λάτσιο δεν καταφέρει να κερδίσει την Σασουόλο, εντός έδρας.

Η επαρχιακή επιτροπή για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη της Νάπολης συνεδρίασε προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας σε ενδεχόμενη κατάκτηση της Serie A, είτε αύριο 3/5, είτε την Πέμπτη 4/5.

Ο Ντε Λαουρέντις δήλωσε: «Ο ενθουσιασμός μου είναι τεράστιος. Πάντα ήμουν αλτρουιστής. Το να βγαίνω στο δρόμο και να βλέπω αυτόν τον ενθουσιασμό στον οποίο νομίζω ότι έχω συμβάλει λίγο με κάνει και υπερήφανο, οπότε ζω αυτή τη στιγμή με μεγάλο ενθουσιασμό».