Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Αρσακείου Ψυχικού προχώρησαν οι γονείς 15χρονου μαθητή που υπέστη άγριο bullying από συμμαθητές του, οι οποίοι έδεσαν πετονιά στο λαιμό του.

Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό περιστατικό  σημειώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές -πέντε αγόρια και ένα κορίτσι- ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του. Μετά το περιστατικό ο σύλλογος διδασκόντων έδειξε την πόρτα της εξόδου στους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας ενώ παράλληλα φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του.

Αρσάκειο: Αποβάλλονται οι μαθητές που κατηγορούνται για bullying στον 15χρονο

Μετά το περιστατικό ο σύλλογος διδασκόντων έδειξε την πόρτα της εξόδου στους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας ενώ παράλληλα φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του.

Τι ζητούν οι γονείς

Ειδικότερα, στο έγγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον δικηγόρο της οικογένειας, Σπύρο Δημητρίου οι γονείς του μαθητή ζητάνε οι δράστες της επίθεσης να κάνουν τηλεκπαίδευση και να υποβληθούν σε αυστηρή επιτήρηση.

Τέλος, οι γονείς του 15χρονου ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού τους και αποφευχθούν λεκτικά ή σωματικά πράξεις εκφοβισμού για τους μαθητές του ιδρύματος.

Όπως φαίνεται όμως, η οικογένεια δεν έχει ενημερωθεί πως υπάρχει απόφαση από τους δασκάλους για να απομακρυνθούν οι μαθητές από το σχολείο ή να πάνε σε άλλο κτίριο του σχολείου στην Εκάλη ή να προαυλίζονται σε άλλο χώρο.

Η οργισμένη δήλωση της μητέρας του 15χρονου

Το MEGA επικοινώνησε με τη μητέρα του παιδιού, η οποία δήλωσε πως ένα μήνα μετά το περιστατικό, το σχολείο δεν έχει βοηθήσει καθόλου το παιδί της.

«Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον, και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες», είπε αρχικά.

«Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας», πρόσθεσε.