Την πόρτα της Ευελπίδων πέρασαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραΐβάζ, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εισαγγελικές αρχές.

Μετά από 2 χρόνια από την ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση λίγα μέτρα από το σπίτι του με έξι τουλάχιστον σφαίρες και με 17 κάλυκες να εντοπίζονται στον τόπο του εγκλήματος, έγιναν οι πρώτες δύο συλλήψεις, ξετυλίγοντας το κουβάρι της επίθεσης.

Οι δύο συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγα λεπτά πριν τις 12:00 υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Ποιοι είναι

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δύο άνδρες ηλικίας 40 και 48 ετών συνελήφθησαν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμα ένα άτομο που έχει εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου τα στοιχεία για τη σύλληψη των δυο αδερφών που εμπλέκονται στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν.

«Βαρύ» ποινικό παρελθόν των δραστών

Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στην υπόθεση της έτερης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στο Γαλάτσι την 6η Δεκεμβρίου 2021 ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.