Ο Θρύλος επέστρεψε στον θρόνο του…

Πραγματοποιώντας μια μυθική εμφάνιση οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έστησαν πάρτι με καλεσμένο τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και με 3-0 σετ έκαναν το 3-1 στην σειρά των τελικών της Volley League, πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ακόμη ένα πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και για την ακρίβεια το 31ο, με τους Πειραιώτες να αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως είναι οι αυτοκράτορες του Ελληνικού βόλει.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και με πίεση στο σερβίς του κατάφερε να χαλάσει την υποδοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό έκανε πιο εύκολη τη ζωή του με αποτέλεσμα να χτίσει από το νωρίς διαφορά τεσσάρων πόντων.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο κλείνοντας το πρώτο σετ με 18-25 για το 0-1.

Το δεύτερο σετ κατέληξε ακόμα πιο εύκολα στα χέρια του Ολυμπιακού. Με το σερβίς του Παγένκ να κάνει αυτή τη φορά τη δουλειά οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με οκτώ πόντους (5-13). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με το σύνολο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να φτάνει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 16-25.

Η εικόνα των δύο ομάδων έδειχνε ότι δε θα άλλαζε απολύτως τίποτα με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους δέκα (10-20) στο τρίτο σετ, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στην νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου με 14-25.

Τα σετ: 18-25, 16-25, 14-25