Μία ακόμα επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του έστειλε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

Πρόκειται για την τρίτη επιστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Αυτή τη φορά ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Στην επιστολή ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με την σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου, ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής

Παράλληλα, από τη Δευτέρα ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, επιστρέφοντας για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.