Με το νέο LEGO® Technic™ Peugeot 9X8 η γαλλική φίρμα αποτίνει φόρο τιμής στο υβριδικό Hypercar πριν από το ντεμπούτο του στο Le Mans. Το επικό νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο σε μορφή LEGO® Technic™ αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο του 9X8 hypercar με τη LEGO Group και την Peugeot Sport να δημιουργούν μια ακριβή έκδοση σε κλίμακα 1:10 του πρωτοποριακού υπεραυτοκινήτου 9X8.

Ακόμη και το ηλεκτρικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων του τετρακίνητου υπεραυτοκινήτου έχει αντιγραφεί σε ακριβή κλίμακα σε αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης τις μοναδικές πόρτες του hypercar, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χαμηλών εκπομπών ρύπων, την δυναμική ανάρτηση και το κομψό προφίλ.

Η έκδοση LEGO του αγωνιστικού αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA στην Πορτογαλία, πριν το πραγματικό αυτοκίνητο βγει στις πίστες προετοιμάζοντας την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στον αγώνα Le Mans 24 Hour στις 10-11 Ιουνίου .

Το σετ LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar είναι διαθέσιμο μέσω των LEGO Stores και του www.LEGO.com και μέσω του δικτύου αντιπροσωπειών της PEUGEOT από την 1η Μαΐου.