Το Twitter ξεκίνησε να αφαιρεί τα περίφημα μπλε τικ από λογαριασμούς επωνύμων αφού δεν μπήκαν στη διαδικασία να πληρώσουν για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας τους.

Ανάμεσα σε άλλους, σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται από σήμερα τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος, όσο και η Μπιγιονσέ, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Έλον Μασκ επιχειρεί να βγάλει κέρδος από τη διαδικασία πιστοποίησης των λογαριασμών αφού ζητά από τους χρήστες να πληρώνουν 84 δολάρια ετησίως για να έχουν το γνωστό μπλε τικ δίπλα από τον λογαριασμό τους.

Ο Ελον Μασκ εξηγεί γιατί απέλυσε το 80% του προσωπικού του Twitter

Μετά την ανακοίνωση που είχε κάνει ο δισεκατομμυριούχος σε σχέση με τους λογαριασμούς πολλοί από τους χρήστες που είχαν μπλε τικ, αντέδρασαν. Κάποιοι δεν πλήρωσαν, αλλά κάποιοι… υπέκυψαν και έδωσαν το ποσό που απαιτείται.

Από το 2009 το μπλε τικ

Πώς προέκυψε το μπλε τικ; Αυτό εισήχθη για πρώτη φορά στην πλατφόρμα όταν πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ έκανε μήνυση στην εταιρεία κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών.

Από τότε και μετά, πολλοί ήταν εκείνοι που αξιοποίησαν το μπλε τικ, έτσι ώστε να αποφεύγουν τις κακοτοπιές του διαδικτύου.

Η απόφαση να γίνει η επαλήθευση υπόθεση κερδοσκοπίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαζική πολιτιστική αλλαγή και αλλαγή ισχύος στην πλατφόρμα, όπως επισημαίνει το BBC.