Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αναίσθητος και έφτασε κοντά στον θάνατο όταν μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έναν Ιταλό που φέρεται να μιλά μαζί του τακτικά.

Ο 86χρονος ποντίφικας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης στις 29 Μαρτίου, καθώς έπασχε από βρογχίτιδα. Πήρε εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα και την περασμένη εβδομάδα, στις λειτουργίες ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση.

Ο Μικέλε Φέρι είπε στο Reuters ότι ο Πάπας ακουγόταν καλύτερα στην πρόσφατη συνομιλία τους σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά που μίλησαν, τον Ιανουάριο. «Φαινόταν πολύ κουρασμένος» την προηγούμενη φορά είπε.

«Λίγες ώρες ακόμη και δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρισκόμουν εδώ»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, την il Resto del Carlino, ο Πάπας του είπε: «Λίγες ώρες ακόμη και δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρισκόμουν εδώ να σου το αφηγούμαι». «Του απάντησα: πραγματικά μας τρομάξατε!» είπε ο Φέρι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Φέρι συνομιλεί τακτικά με τον Φραγκίσκο αφότου ο ποντίφικας του τηλεφώνησε, πριν από μια δεκαετία, για να τον παρηγορήσει για τον θάνατο του αδελφού του σε μια ληστεία. Είναι γνωστό ότι ο πάπας μιλάει συχνά στο τηλέφωνο με ορισμένους ανθρώπους, τους οποίους γνώρισε όταν τους προσέφερε έναν παρηγορητικό λόγο. Το Βατικανό δεν επιβεβαιώνει τα ονόματά τους, αλλά δεν διέψευσε ότι μιλάει με τον Φέρι. Δεν ανταποκρίθηκε όμως σε αίτημα για ένα σχόλιο για τις πρόσφατες δηλώσεις του ανθρώπου αυτού.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πάπας ήταν αρκετά καλά και χοροστάτησε σε όλες τις πασχαλινές λειτουργίες, εκτός από την υπαίθρια της Μεγάλης Παρασκευής, στη Ρώμη, λόγω του ασυνήθιστου για την εποχή ψύχους που επικρατούσε στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ