Πενήντα έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 21 Απριλίου, από την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει πως «η συλλογική μνήμη δεν παύει να μετουσιώνεται σε αναστοχασμό για τους διαρκείς κινδύνους που πολιορκούν τη Δημοκρατία. Αλλά και σε τιμή προς τους αγωνιστές κατά της τυραννίας, που πέτυχαν να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ομαλότητα και το πολίτευμα που γεννήθηκε σε αυτήν».

«Η μνήμη των δεινών που έφερε η 21η Απριλίου φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος να διευρύνουμε τις πολλές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες της. Και να διατηρήσουμε τον τόπο στην ευρωπαϊκή του πορεία και τους πολίτες του σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζοντας και τη Δημοκρατία απέναντι στους νέους εχθρούς της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και υπογραμμίζει πως «η μεγαθυμία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν είναι αδυναμία. Γι’ αυτό και οι δίκαιοι κανόνες της κλείνουν τον δρόμο στους υπονομευτές της, όποια μεταμφίεση και αν αυτοί χρησιμοποιούν» – κάνοντας μία αναφορά στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του ακροδεξιού μορφώματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Προσθέτει πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος, αρνούνται να τα ξαναζήσουν. Τιμούν τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη