Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων οδηγήθηκαν οι δύο 17χρονοι που εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα άνθρωποκτονίας στον έναν από τους δύο που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η οικογένεια του 18χρονου Δημήτρη που έπεσε θύμα ληστείας στην περιοχή της Ακρόπολης ζει ώρες αγωνίας, καθώς ο νεαρός δέχτηκε μαχαιριές στον λαιμό και στην κοιλιά.

Ο άτυχος 18χρονος είναι πολύ σοβαρά και το μαχαίρι χτύπησε κεντρική αρτηρία με συνέπεια να χάσει πολύ αίμα, ενώ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τα επόμενα δύο 24ωρα να είναι κρίσιμα.

Πώς πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών

Στην κάμερα του MEGA μίλησε και ένας από τους φίλους του Δημήτρη που ήταν στην παρέα και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Όπως είπε ήταν ξαφνικό και δεν περίμεναν αυτό που θα γινόταν αφού αρχικά οι δύο δράστες τους πλησίασαν χωρίς απειλητικές διαθέσεις.

«Δεν τα ξέραμε τα παιδιά. Ήρθαν τυχαία σε εμάς και μας ζήτησαν δύο τσιγάρα, είπαμε δεν έχουμε και μόλις γύρισαν πλάτη έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του Δημήτρη. Δυστυχώς, ο κόσμος είναι πλέον έτσι. Θέλω να πώς να μην αφήσουν κανέναν να τους πλησιάζει. Να είναι απλά καλά ο Δημήτρης θέλουμε».

«Μαμά συγγνώμη»

«Ο Δημήτρης είχε επαφή κανονικά από την αρχή και είπε στον αστυνομικό να πάρετε τον μπαμπά μου γιατί είναι πιο ψύχραιμος», είπε η μητέρα του 18χρονου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες δύο μέρες είναι κρίσιμες για την υγεία του παιδιού, ωστόσο παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Εγώ έχασα όλη μου τη ζωή μόλις με ειδοποίησαν. Το πρώτο πράγμα, μόλις βγήκε από το χειρουργείο, είπε ‘μαμά συγγνώμη’».