Ακριβώς 18 Απριλίου και ακόμη στην ΕΠΟ αναζητούν έδρα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Για το μοναδικό παιχνίδι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κάθε χώρας που διεξάγεται αυστηρά υπό την αιγίδα της εθνικής Ομοσπονδίας.

Θα συνεδριάσει, λέει η Εκτελεστική Επιτροπή στις 27 του μήνα. Και εκεί, θα δούμε: Που θα γίνει, πότε θα γίνει, αν θα γίνει… Λες και δεν μιλάμε για μια αναμέτρηση που κρίνει έναν τίτλο και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά για κάποιο φιλικό παιχνίδι που αν τέλος πάντων δεν βρεθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις δεν τρέχει και τίποτα να το αφήσουμε για αργότερα.

Είναι διασυρμός η συγκεκριμένη ιστορία. Ένας ακόμη: Και για να καταλάβουμε κάποια στιγμή για τι ακριβώς συζητάμε; Είναι διασυρμός όχι μόνο του ελληνικού ποδόσφαιρου, αλλά του ποδοσφαίρου γενικώς. Η ΕΠΟ δεν είναι του Τάκη Μπαλτάκου που σε καθημερινή βάση, αραδιάζει ένα κάρο ψέματα (σ.σ δεν χρωστάει στο ΟΑΚΑ ανακοίνωσε σήμερα, ως ότου το Στάδιο ανακοινώσει τη λυπητερή των 46.000 ευρώ). Η ΕΠΟ είναι μια Ομοσπονδία που υπάγεται στην UEFA. Και αν στη Νιόν δεν ενδιαφέρονται, προφανώς και κάποια στιγμή θα το καταλάβουν ότι θα το βρουν όλο αυτό μπροστά τους.

Είδατε τι έγινε με τον Πάβελ Ρατσκόφσκι; Τον έβγαλαν μεθύστακα στην Ελλάδα για να τον «καθαιρέσουν» από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρης σε μια υπόθεση πραξικοπηματικού χαρακτήρα δίχως προηγούμενου. Πήγε ο Πολωνός, μίλησε με τον Ρομπέρτο Ροσέτι, τον επίτροπο διαιτητής της Συνομοσπονδίας, του εξήγησε το πώς από το πουθενά βρέθηκε μπλεγμένος σε κάτι που μπορεί να γίνει… ντοκιμαντέρ στο Netflix, αλλά άντε να καθαρίσει αυτός ο άνθρωπος τώρα την τιμή και την υπόληψη του. Κάπως έτσι, τον «έκοψαν» από την διαιτητική ομάδα του Νάπολι-Μίλαν (ήταν 4ος στον αποψινό ημιτελικό). Γιατί; Διότι τα Ιταλικά media θα μπορούσαν να αναπαράγουν όλες αυτές τις μπούρδες και να δημιουργήσουν ένα κάρο εντυπώσεις για κάποιον που απλά δεν μπορεί να βρει το δίκιο του.

Αυτή είναι η λύση της UEFA όμως; Να κρύβει τα… σκουπίδια της ΕΠΟ, κάτω από το χαλάκι; Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αφήνοντας τον Τάκη Μπαλτάκο, τον Στιβ Μπένετ και την… κουστωδία τους ανεξέλεγκτους;

Και ποια ακριβώς είναι η άποψη της για αυτό που συμβαίνει με τον τελικό; Ανακοίνωσε η ΕΠΟ την διεξαγωγή του στο ΓΣΠ της Λευκωσίας δίχως να ρωτήσει την Αστυνομία της Κύπρου και έγινε μια φορά ρεζίλι. Ανακοίνωσε το Πανθεσσαλικό και το πήρε πίσω γιατί ο δήμαρχος του Βόλου της είπε στο… αυτί πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να γίνει στον τόπο του ένα ματς που το 2017 μας έκανε πρώτο θέμα διεθνώς με τα θλιβερά επεισόδια. Άφησε μετά να διαρρεύσει ότι θέλει το ΟΑΚΑ και όταν κυκλοφόρησε η μεγάλη οικονομική οφειλή σε αυτό, είπε πως δεν χρωστά ούτε ευρώ μέχρι να έρθει στη φόρα σήμερα ο… λογαριασμός!

Τώρα λέει πάλι Πανθεσσαλικό και μέχρι να πιάσει Μάης, ποιος ξέρει. Μπορεί να ανακοινώσει πως ο τελικός θα γίνει στο φεγγάρι!

Η διοργάνωση του Κυπέλλου «πατά» σε μια προκήρυξη που εξέδωσε η Ομοσπονδία πριν την έναρξη του. Σε αυτή προβλέπεται ρητά (έστω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα) πως αν ο τελικός αφορά σε μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μια από την Αθήνα, τότε η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό ή στο εξωτερικό. Η σημερινή ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος δεν είναι σε θέση ούτε απλά να υλοποιήσει κάτι τόσο απλό. Όταν αυτή τη δεδομένη ανικανότητα όμως την έχει και την… χαίρεται η UEFA, το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Μπαλτάκου, δεν είναι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρο. Είναι μια απόδειξη πως τελικά κάτω από τη μύτη της Συνομοσπονδίας ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει…

Δεν είναι «αυτοδιοίκητο» η διάλυση. Είναι ένα παράδειγμα και σε άλλες Ομοσπονδίες, ότι μπορούν όταν το θελήσουν να κάνουν την UEFA και τους κανόνες της… δικαιολογία για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Το παράξενο δεν είναι ο Μπαλτάκος και όσα γίνονται εδώ. Το παράξενο, είναι όσα επιμένουν να ανέχονται εκεί…