Η στιγμή που ο Λευτέρης Πετρούνιας θα γράψει ιστορία πλησιάζει. Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στις 15:10 αγωνίζεται στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στην Αττάλεια και αν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, θα πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ που όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορεί να καταρρίψει κανείς άλλος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος!

Θα φτάσει τα επτά χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα γίνει ο πρώτος αθλητής που φτάνει σε αυτό το νούμερο, σε όλα τα όργανα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ηδη έχει ισοφαρίσει τον σπουδαίο Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέκτησε στον πλάγιο ίππο έξι ευρωπαϊκούς τίτλους (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012) και πλέον έχει σταματήσει την αθλητική του καριέρα.

Ο δρόμος του προς το πάνθεον της γυμναστικής ξεκίνησε το 2015 στο Μονπελιέ της Γαλλίας με την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το επανέλαβε ένα χρόνο μετά στη Βέρνη της Ελβετίας, χρονιά που αναδείχθηκε και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2017 στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και το 2018 έφτασε στο πρώτο ορόσημο. Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του 4ου σερί σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Ιταλού Γιούρι Τσέκι που έως τότε ήταν το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος.

Τα προβλήματα στους ώμους και οι τραυματισμοί τον άφησαν για ένα σημαντικό διάστημα εκτός δράσης και χωρίς συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προκρίθηκε την τελευταία στιγμή.

Το 2021 στη Βασιλεία, επέστρεψε το ίδιο δυνατός και ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ξεπερνώντας πλέον τον Τσέκι, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των κρίκων.

Ασταμάτητος, ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» συνέχισε το σερί του πέρσι στο Μόναχο, βάζοντας στο στήθος, το έκτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυμναστικής! Και τώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας είναι έτοιμος να γίνει ο Θρύλος των Θρύλων, ο ένας και μοναδικός, ο κορυφαίος όλων των εποχών στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής.

Πέρασε στον τελικό με 14,733 βαθμούς, για 11η φορά στις ισάριθμες συμμετοχές του σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής ανδρών και θα διεκδικήσει τον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του στο ίδιο αγώνισμα, επίτευγμα που κανείς άλλος αθλητής δεν έχει πετύχει  στην 68χρονη ιστορία του θεσμού.

Η αποστολή του δεν είναι βέβαια εύκολη, καθώς ο ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (15,033 β.) είναι και σε καλή κατάσταση, αλλά και παίζει… εντός έδρας! Ωστόσο ο μοναδικός Πετρούνιας έχει αποδείξει ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων και αν αποδώσει καλά το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει, δεν χάνει από κανέναν! Καλή επιτυχία Λευτέρη…