Τι και να αποσύρθηκε πριν από λίγους μήνες απο τον ενεργό δράση. Ο Φέτελ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Formula1 . Ο επιτυχημένος οδηγός της F1 μίλησε σε ειδική εκδήλωση στο  Bio Bienen Apfel, για το περιβάλλον για το οποίο είναι  πρεσβευτής. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έπραξε σωστά να αποχωρήσει ο Φέτελ είπε ότι: » Δεν μετανιώνω . Το πρώτο.Γνωρίζω την ομάδα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και είμαι χαρούμενος που τα πάει τόσο καλά. Το 2023 θα ήταν μια καλύτερη χρονιά από την περσινή σεζόν, νομίζω ότι ήταν προφανές, γιατί η περσινή χρονιά ήταν πολύ άσχημη, οπότε ήταν αναμενόμενο. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά.»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε ανακοινώσει περσι το καλοκαίρι ότι αποχωρεί από τα γκραν πρι με μήνυμά του στο instagram, o Σεμπάστιαν Φέτελ είχε γνωστοποιήσει μέσω του Instagram την απόφαση του. «Θα ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Formula 1 στο τέλος της χρονιάς», ήταν τα λόγια του 35χρονου οδηγού περσι.

Ο Φέτελ κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα (2010, 2011, 2012, 2013) με τη Red Bull. Η πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Formula 1 ήταν στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ το 2007. Formula1: Θρίαμβος Φέτελ με Ferrari στο γκραν πρι της Μαλαισίας