Μαύρα γενέθλια για την Μπριζίτ Μακρόν.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας έκλεισε σήμερα τα 70 της χρόνια υπό στενή παρακολούθηση από τις δυνάμεις ασφαλείας της γαλλικής προεδρίας, λόγω της αναταραχής διαρκείας που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία εξαιτίας της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του συζύγου της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Μπριζίτ ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια της ιδίας και του Εμανουέλ Μακρόν και σπάνια πλέον αφήνει το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, έστω και για μια μικρή βόλτα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δεν μασάει… ο Εμανουέλ

Ο Γάλλος πρόεδρος, που φαίνεται ότι κουράστηκε από την οργή του γαλλικού λαού προς το πρόσωπο του, επειδή θέλει να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια, γι’ αυτό και του ξέφυγε σε πρόσφατη συνέντευξη του για την κρίση στην Ταϊβάν ότι η ΕΕ πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει μια στρατηγική αυτονομία από τις ΗΠΑ, δεν φαίνεται πάντως να συμμερίζεται τις ανησυχίες της.

Η αλήθεια είναι ότι οι φόβοι της Μπριζίτ δεν είναι αβάσιμοι, αφού και στην Ολλανδία άγνωστος προσπάθησε να γραπώσει τον Γάλλο πρόεδρο από το πέτο και πίσω στη Γαλλία δεν έχει κλείσει ούτε μια εβδομάδα από τότε που οι διαδηλωτές έκαναν στάχτη και θρύψαλα το αγαπημένο εστιατόριο του ζεύγους, το «La Rotonde» στο Παρίσι.

Ένας διαφορετικός έρωτας

Ο Εμανουέλ γνώρισε τον έρωτα της ζωής του στα 15 του χρόνια ενώ πήγαινε στο λύκειο. Ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά την Μπριζίτ, που τότε εργαζόταν ως καθηγήτρια Δραματολογίας και Θεάτρου στο ίδιο σχολείο.

Ο Μακρόν, αποφασισμένος να ζήσει το πάθος του δεν σταμάτησε να τη διεκδικεί κι ας είχαν 24 χρόνια διαφορά και παρότι στην τάξη του συμμαθήτρια του ήταν ένα από τα τρία παιδιά της Μπριζίτ.

Τον επόμενο χρόνο απελπισμένοι οι γονείς του Εμανουέλ που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από την παντρεμένη Μπριζίτ  τον έστειλαν στο Παρίσι  για να συνεχίσει τις σπουδές του και για να τερματίσει αυτή η σχέση.

Αυτοί όμως κατάφεραν να κρατήσουν τον έρωτα τους ζωντανό μιλώντας με τις ώρες στο τηλέφωνο, μέχρις ότου παντρεύτηκαν το 2007, αφού πρώτα εκείνη πήρε διαζύγιο τον περασμένο χρόνο.

Γενέθλια στις φλόγες

Στα 70 της σήμερα εκείνη και αυτός λίγους μήνες πριν τα 46 δηλώνουν πιο ερωτευμένοι από ποτέ και δεν παύουν να το δείχνουν ακόμα και με φόντο το Παρίσι στις φλόγες του συνταξιοδοτικού.

«Κανείς ποτέ δεν θα μάθει πότε η ιστορία μας με τον Εμμανουέλ εξελίχθηκε σε ερωτική. Αυτό ανήκει σε εμάς! Είναι το μυστικό μας. Νίκησε όλη μου την αντίσταση μου με ένα περίεργο τρόπο και υπομονή και με έκανε δικιά του»…