Σοκαριστικές είναι εικόνες με ζώα να κείτονται νεκρά καθώς πνίγονται στις «λιμνούλες» που έχουν  κατασκευαστεί από συνεταιρισμό που λειτουργεί στο χωριό Μοιραίικα στην Πάτρα,

Όπως αναφέρει το pelop.gr, στα συγκεκριμένα σημεία ο συνεταιρισμός ρίχνει απόβλητα («λιόζουμο»), όμως δεν είναι περιφραγμένα. Αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα ζώα να πέφτουν μέσα και να πνίγονται!

Πηγή: pelop.gr

Αυτές οι λακκούβες έχουν βάθος μέχρι και 3 μέτρα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων μέσα έχουν πέσει και άλλα ζώα κατά καιρούς, όπως κατσίκες κ.λπ.

Καταγγελίες για «υγειονομική βόμβα»

Όπως είναι φυσικό στην περιοχή υπάρχει μία «υγειονομική βόμβα» και παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο δεν έχουν παρέμβει οι αρμόδιες υπηρεσίες! Δεν είναι μόνο ζήτημα κακοσμίας λόγω των αποβλήτων από τα «ζουμιά» της ελιάς, αλλά και κίνδυνος που προκύπτει από τα νεκρά ζώα που «επιπλέουν» στο υγρό!

Μάλιστα περίοικοι καταγγέλλουν πως οι λάκκοι δεν είναι περιφραγμένοι ενώ και τα «νάιλον» που τους σκεπάζουν είναι… «διάτρητα» και με κενά! Στο σημείο παλιά λειτουργούσε παράνομη χωματερή, η οποία έκλεισε επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι κάτοικοι καλούν τις Αρχές να παρέμβουν ώστε να εξασφαλίσουν τη λήψη μέτρων για να μην κινδυνεύει η υγεία τους.