H βρετανική φίρμα, που έχει μεταμορφωθεί σε μια άκρως ανταγωνιστική φίρμα χάρη στα μαγικά χέρια της BMW, πραγματοποιεί μια δυναμική ηλεκτρική επέλαση με μοντέλα που κρατούν δεσμούς με το τετράτροχο παρελθόν της φίρμας Σήμερα, η Mini ανακοινώνει περαιτέρω πληροφορίες για το νέο  ΜΙΝΙ Countryman, όντας το πιο ευρύχωρο μοντέλο της φίρμας – με πέντε πόρτες και εσωτερικό με επαυξημένη πολυμορφικότητα – που θα μπει στην πρίζα. Το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με το MINI Countryman E να αποδίδει 140 kW/191 ίππους, ενώ το MINI Countryman SE ALL4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με ισχύ που αγγίζει τους 313 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh με την εκτιμώμενη αυτονομία να αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα.

Εχει το ταλέντο να κινείται ευέλικτα τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι. Η φίρμα έδωσε έμφαση και στην οικολογική χρήση υλικών, όπως ότι κατήργησε τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ οι χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευάζονται από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%. Επίσης, τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια.

Η έναρξη της παραγωγής θα συμβεί στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία τον προσεχή Νοέμβριο , όντας το πρώτο MINI που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.