Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η δίκη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Μαρτίου 2016, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 300, με τους κατηγορούμενους να δηλώνουν αμετανόητοι.

Ειδικότερα, όταν κλήθηκαν να απαντήσουν για τον στόχο των επιθέσεων ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είπε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες δημιούργησαν συνασπισμό κατά του ISIS. Έκαναν κομματάκια, έκαψαν ζωντανούς αθώους ανθρώπους. Το να πει κανείς ότι πρόκειται για παράπλευρες απώλειες είναι προσβολή. Το Ισλαμικό Κράτος έπρεπε να αντιδράσει. Χρειαζόμασταν μια απάντηση».

Από την πλευρά του ο Ελ Μακούχι ανέφερε: «Θέλαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα (όπως στη Συρία και το Ιράκ) και να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς». Ο Σοφιάν Αγιάρι όταν πήρε το λόγο μίλησε για την εμπειρία του στη Ράκα, επισημαίνει το δίκτυο rtl. Ανέφερε ότι, όταν ήταν τραυματισμένος στο νοσοκομείο, αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κραδασμοί στο κτίριο. Ο γιατρός του εξήγησε, όπως είπε, ότι ήταν από τους βομβαρδισμούς δίπλα στο νοσοκομείο. «Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο μίσος. Ήμουν τρελός από οργή. Αυτό ήταν το έναυσμα για μένα» φέρεται να δήλωσε ο Αγιάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ