Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία της μικρής Λυδίας, δύο χρόνια μετά την βάναυση δολοφονία της μητέρας της Καρολάιν, από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Την φωτογραφία του παιδιού, που πλέον είναι 2,5 ετών, έδωσε στη Daily Mail, ο παππούς της μικρής και πατέρας της Καρολάιν, ο Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει βάλει προς πώληση το πατρικό της Καρολάιν στην Αλόννησο,  καθώς μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή στις Φιλιππίνες, όπου βρίσκονται πλέον, μαζί με τη μικρή Λυδία.

Η φωτογραφία της Λυδίας δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας της

Ο συνταξιούχος μηχανικός Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος είναι 79 ετών, έβαλε πωλητήριο στο οικογενειακό σπίτι στο ελληνικό νησί της Αλοννήσου, αφού ζούσε εκεί για περισσότερα από 20 χρόνια με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του Σούζαν, σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα.

«Το μόνο μου καθήκον τώρα είναι να φροντίζω την κόρη της, τη Λυδία, η οποία είναι χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω ότι θα ανατραφεί όπως θα την είχε αναθρέψει η μητέρα της. Αυτό μπορώ να το κάνω μόνο στις Φιλιππίνες, μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της», δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν.

Στη συνέχεια δίνοντας τη φωτογραφία του παιδιού είπε: «Η Λυδία είναι χαρούμενη στις Φιλιππίνες με την Ντόνα (ετεροθαλής αδελφή της Καρολάιν). Όλα τα ξαδέλφια της έχουν ίσια μαύρα μαλλιά, οπότε ξεχωρίζει και τραβάει την προσοχή, την οποία απολαμβάνει».

«Ο μικρός μου θησαυρός έχει ενταχθεί στην οικογένεια της θετής αδελφής της μητέρας της. Όπως τα ξαδέρφια της φωνάζει τη θεία της «μαμά» και τα ξαδέρφια της την φροντίζουν σαν να είναι αδερφή τους» προσθέτει ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Συμπληρώνει δε πως η Λυδία κάνει περισσότερη παρέα με το μικρότερο από τα τρία παιδιά της θείας της και «περιμένει όσο τίποτα άλλο να μεγαλώσει για να πάει σχολείο μαζί του».

«Δεν αντιλαμβάνεται την ιδέα του θανάτου»

Σύμφωνα με τον πατέρα της Καρολάιν, η μικρή Λυδία «είναι 2,5 ετών και δεν έχει καμία αντίληψη για την ιδέα του θανάτου. Κάποτε στο μέλλον θα αναρωτηθεί γιατί είναι διαφορετική από τους μικρούς συγγενείς. Έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και μπουκλωτά μαλλιά. Είναι κάτι που με απασχολεί αλλά θα πρέπει να το χειριστούμε προσεκτικά και δεν θα βιαστούμε».

Ο ίδιος ελπίζει ότι μια ημέρα θα της πει τις ιστορίες για τη μητέρα της. «Ελπίζω να της δείξω τις φωτογραφίες της μητέρας της από όταν ήταν εκείνη παιδί ώστε να δει την ομοιότητα που έχουν. Θα της πω ότι για το πώς η μητέρα της κρατούσε περήφανη τη σημαία στις εθνικές εορτές και το πόσο δημοφιλής ήταν ανάμεσα στα παιδιά της γενιάς της», αναφέρει.