Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί σε όλα τα αθλήματα, ωστόσο αμέριστη είναι και η συνεισφορά του σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς από το 2010 που ανέλαβε την προεδρία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει πως η προσφορά είναι μία αξία που δεν μετριέται με ανθρώπινα όρια.

Η αλληλεγγύη είναι ζήτημα των καιρών που βιώνει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Εδώ και μία δεκαετία η χώρα μας, έχει έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την ακεραιότητά της, και έχουν αναδείξει την προσφορά, ως την υπέρτατη ανθρώπινη ανάγκη.

Η βοήθεια ωστόσο, δεν είναι μόνο ανάγκη ατομική αλλά και συλλογική. Γι’ αυτόν τον λόγο, και ο αθλητισμός, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, φροντίζει να δείχνει το φιλανθρωπικό πρόσωπό του στις δύσκολες στιγμές.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία της, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Όποτε είναι αναγκαίο, οι Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο, μέσω του ισχυρού άνδρα τους, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός αλληλεγγύης με υπέρμετρη κοινωνική ευθύνη, και που βάζει «πλάτη» στα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από το 2010 που ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου, έχει προσφέρει τα μέγιστα, δημιουργώντας έναν Ολυμπιακό που δεν περιορίζεται στις αγωνιστικές επιτυχίες, έναν Ολυμπιακό που δεν στέκεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις.

Το «MEGA Καλημέρα» βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενισχύουν οικονομικά και με συλλογή τροφίμων όσους έχουν ανάγκη, και δείχνοντας για ακόμη μία φορά την ευασθησία και την αλληλεγγύη τους για σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Μητροπολίτης Σεραφειμ: «Πραγματικός ευπατρίδης ο Βαγγέλης Μαρινάκης»

Ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, μίλησε για την σημασία της εν λόγω βοήθειας και για την συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη.

«Θα ήθελα να πω ότι ο δήμος του Πειραιά και η Εκκλησία του Πειραιά είναι μία μεγάλη αγκαλιά. Μία μεγάλη αγκαλιά που έχει κάθε χρόνο την μεγάλη αυτή ευλογία να αγκαλιάζει τους Πειραιώτες και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, που φτάνει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας», είπε αρχικά.

«Η πιο απτή εικόνα της αγάπης του Θεού είναι ο σταυρός και ο θάνατός του για εμάς, και η ανάσταση του. Και αυτό, το μεταποιούμε σε πράξη ζωής, αγκαλιάζουμε τον συνάνθρωπό μας, γιατί μόνο τότε αποδεικνύουμε την αγάπη μας στον Θεό. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, και στον δήμαρχο κ. Μώραλη,  ο οποίος συμπαρίστανται στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και στον μεγάλο ευπατρίδη, τον μεγάλο Πειραιώτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος σήμερα, διά του εξαίρετου εκπροσώπου, του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», του κ. Βασίλη Βασιλειάδη, μας προσέφερε μία επιταγή 10.000 ευρώ για τα συσσίτια της Μητροπόλεως που καθημερινά προσπαθούν να ανακουφίσουν τον πόνο των συνανθρώπων μας, των αδελφών μας, και την μισθοδοσία των τεσσάρων αμίσθων κληρικών που έχει αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια η ΠΑΕ Ολυμπιακός», συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

«Εκφράζω μια ταπεινή παρότρυνση στους ευγενείς τηλεθεατές, εάν θέλουν να ζήσουν πραγματικά Πάσχα να το βιώσουν στην πληρότητά του, να κάνουν έναν πειραματισμό,. Φέτος στο πασχαλινό τραπέζι να καλέσουν έναν άνθρωπο μοναχικό, μόνο, οικονομικά αδύναμο στο τραπέζι τους. θα νιώσουν μία απέραντη ευλογία και χαρά στην καθημερινότητά τους. Οι εκλεκτοί τηλεθεατές ας λάβουν υπόψιν τους αυτό το ταπεινό «πειράματα» για να τιμήσουν το Πάσχα, αυτή την μεγάλη, υπέροχη έκφραση, της νίκης μας απέναντι στον θάνατο», συνέχισε.

Γιάννης Μώραλης: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός μας είναι πάντα κοντά σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έστειλε το δικό του μήνυμα για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Υλοποιούμε κάποια από τα μηνύματα του Πάσχα, αλληλεγγύη, αγάπη. Είμαστε εδώ στον Άγιο Νικόλαο, όλοι μαζί, μπροστά η Μητρόπολή μας, ο δήμος Πειραιά, ο Ολυμπιακός μας που είναι πάντα κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, να δώσομε και να υλοποιήσουμε αυτό το μήνυμα. Να δώσουμε χιλιάδες γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και το μήνυμά μας είναι “Κανένας Πειραιώτης να μην είναι μόνος”. Είμαστε κοντά σε όποιον Πειραιώτη έχει ανάγκη και η ένωση δυνάμεων που προανέφερα, είναι εμφανής στον Πειραιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Β. Βασιλειάδης: «Η οικονομική ενίσχυση του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεπερνά τις 550.000 ευρώ»

«Έφερα στον Άγιο Νικόλαο, τις επιταγές-δώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου του Ολυμπιακού, για το πασχαλινό τραπέζι των ανήμπορων συμπολιτών μας και τις τέσσερις επιταγές ισάριθμων ιερέων. Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, δίδονται στον δήμο Πειραιά εκατοντάδες χαρτοκιβώτια τροφίμων, τα οποία, τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει υπέρβαση. Η δαπάνη που έχει διαθέσει ο κ. Μαρινάκης είναι πάνω από 550.000 ευρώ, και η μισθοδοσία των ιερέων είναι πάνω από 300.000 ευρώ, έχει φτάσει δηλαδή τα τελευταία χρόνια. Καλό Πάσχα σε όλους», υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης.