Υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023 θα είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβώνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, και η ιδρύτρια της Unique Minds, Διάνα Βουτυράκου, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το who is who του Γρηγόρη Γεροτζιάφα

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι διευθυντής της ερευνητικής ομάδας «Cancer, Vessels, Biology and Therapeutics»  INSERM UMRS-938, Sorbonne University στο Παρίσι.

Είναι επικεφαλής  μεταπτυχιακού προγράμματος  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι.

Επίσης  είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Loyola (Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής), Σικάγο και στην Ιατρική Σχολή Hofstra/Northwell (Τμήμα Ιατρικής , Υπηρεσίες Αντιπηκτικής και Κλινικής Θρόμβωσης) Νέα Υόρκη ΗΠΑ και στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.