Την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου στον θεσμό της Δικαιοσύνης περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους «εκατοντάδες έντιμους δικαστές».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Καλαμάτα, επισήμανε αρχικά ότι «δικαιοσύνη παντού χωρίς δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει» και σημείωσε πως «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη σημαίνει ενίσχυση των λειτουργιών της, μα πάνω από όλα της ανεξαρτησίας τους».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Δικαιοσύνης και των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει «επιτάχυνση στην απονομή της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της».

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη» σημαίνει και «το κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία».

«Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος»

Μάλιστα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το αν έχει εμπιστοσύνη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, υπενθύμισε την απάντηση που έδωσε:

«Όπως η πολιτική δεν είναι ο Τσίπρας, όπως δημοσιογραφία δεν είναι ο Πρετεντέρης – αυτός ήταν δίπλα μου – έτσι και Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος.

»Δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες, εκατοντάδες έντιμοι δικαστές. Αυτούς θέλουμε να στηρίξουμε. Αυτούς εμπιστευόμαστε.

»Σε αυτούς θα δώσουμε χώρο, με αυτούς θα σπάσουμε το απόστημα της εξάρτησης της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία.

»Με αυτούς θα στήσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνη ξανά, το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς», ανέφερε καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.