Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Δημήτρη Σμυρνή η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Παναγιώτα Γκίκα παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την υπόθεση bullying κατά μαθήτριας  στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ζητά να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Απειλή, σωματική βλάβη, εξύβριση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι μία παρέα κοριτσιών, έβγαλε τη 15χρονη έξω από μία πιτσαρία και την οδήγησαν σε άλλο σημείο. Μία από αυτές άρχισε να τη χτυπάει, όσο οι υπόλοιπες τραβούσαν βίντεο που αργότερα ανέβηκε στο TikTok. Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού καταγγέλλει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί της δέχεται επίθεση. Κάνει λόγο για βρισιές, χτυπήματα μέχρι και κάψιμο των μαλλιών της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης που ξυλοκοπήθηκε, Θανάσης Χατζάκος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και για το γεγονός ότι σήμερα θα μεταβεί στην εισαγγελία Ανηλίκων για να καταθέσει μήνυση.

Μήνυση θα καταθέσει η οικογένεια τη 15χρονης

«Σήμερα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων. Πράγματι το bullying δεν έχει σχέση με το φύλο είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, γιατί αν κάποια παιδιά είναι απομονωμένα ή από οικογένειες που δεν είναι ενωμένες, ή κατά κάποιο τρόπο «διαλυμένες», ακριβώς αυτά τα παιδιά επειδή βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση αναγκάζονται με κάποιον τρόπο να προσπαθήσουν την δίκη τους επιβολή στην δική τους παρέα και κοινωνικό περίγυρο και κάνουν πράξεις που είναι καθαρά εγκληματικές, όπως αυτό που έχει υποστεί η δική μου εντολέας, που είναι βία σε ακραία μορφή», είπε αρχικά ο κ. Χατζάκος.

«Στρεφόμαστε κατά δύο κοριτσιών, αυτής που χτύπησε την εντολέα μου και την άλλη που βιντεοσκοπούσε, αλλά και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν ήταν μόνο αυτά τα κορίτσια ήταν μία ομάδα 10-12 ατόμων που στο 2ο περιστατικό έσυραν το κορίτσι έξω από την πιτσαρία και τη χτύπησαν, η άλλη την βιντεοσκόπησε και την ανέβασαν στο Tik Tok. Το πρώτο περιστατικό ήταν στο προαύλιο του σχολείου, ήταν πάλι μία ομάδα γύρω στα 10 άτομα που χτύπησαν την κοπέλα, και όταν μπήκε στη μέση να την προστατεύσει μία συμμαθήτριά της, χτυπήθηκε και αυτή, μόνο και μόνο γιατί πήγε να την προστατεύσει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Το ένα περιστατικό έγινε τον Φεβρουάριο και ο άλλο πριν 10-15 μέρες. Δεν έγινε όταν ήταν κλειστά τα σχολεία. Οι γονείς της εντολέως μου απευθυνθήκαν με καταγγελία στην διευθύντρια, στο πρώτο περιστατικό που πίστευαν ότι θα βρουν ανταπόκριση και θα γίνουν συστάσεις, θα κληθούν τα παιδιά μαζί με τους γονείς, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το περιστατικό, βρήκαν τοίχο και μάλιστα στο ενδιάμεσο διάστημα έγιναν και άλλα περιστατικά με κάψιμο μαλλιών, σκουπίδια στην τσάντα, λεκτική βία. Ήταν ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο, κλιμακούμενο, και φτάσαμε στο σημείο να διαπομπεύσουν τελείως την κοπέλα», συνέχισε ο κ. Χατζάκος.