To νέο Citroën ë-C4 X είναι η πιο ταξιδιάρικη εκδοχή του ηλεκτρικού μοντέλου που προσφέρει τα Advanced Comfort καθίσματα και την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions. Στο νέο μοντέλο ο οδηγός έχει την άνεση και την ασφάλεια με ατού τα 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την «ομπρέλα» του ADAS, όπως το αυτόματο φρενάρισμα την ειδοποίηση κινδύνου. Επίσης διαθέτι την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control , το σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, την προειδοποίηση για την ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας κ.α.

Στην τεχνολογία του κάτω από το καπό το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C4 X προσφέρει 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χιλιόμετρα) για την καλή λειτουργία της μπαταρίας του αυτοκινήτου, ενώ, το 80% της φόρτιση της μπαταρίας φτάνει μόλις σε 30 λεπτά της ώρας.

Η νέα έκδοση με το γράμμα Χ διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και μπαταρία 50 KWh. Η αυτονομία του ορίζεται από το εργοστάσιο στα 360 χλμ. Σε επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 9,7 δευτερολέπτων και η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 150 χλμ/ώρα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή 100 kW απατει΄7,5 ώρες σε wallbox 7,4 kW.