Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες, επικρατώντας εύκολα της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ, με για την 31η αγωνιστική της Euroleague και «κλείδωσε» και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Χωρίς να πατήσουν ιδιαίτερα το γκάζι έφτασαν στην 22η νίκη τους για τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι», με τους ΜακΚίσικ (11π.), Γουόκαπ (11π. και 7 ασίστ) και Παπανικολάου (10π.) να ξεχωρίζουν.

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στρέφει την προσοχή της στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο Φάληρο, με στόχο την 13η συνεχόμενη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Με ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μουσταφά Φαλ ταλαιπωρούταν από ίωση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον Ταρίκ Μπλακ μαζί με τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάο και Βεζένκοφ, δεδομένης και της απουσίας του Κάνααν. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με τον ΜακΚίσικ να δίνει την απαραίτητη ενέργεια στην επίθεση προηγήθηκαν με 10 (17-7) με σερί πόντους του Αμερικάνου, με τη διαφορά να φτάνει και τους 15 (22-7). Οι Γάλλοι απάντησαν με ένα αναπάντεχο σερί 6-0, με καλάθι και φάουλ του Ομπασοχάν και τρεις βολές του Ντιό στο τέλος του χρόνου για το 22-13 της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός επανέφερε τη διαφορά στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα, με τον Μπολομπόι να έχει περάσει στο παρκέ και τον Λαρεντζάκη να σκοράρει για τρεις, για το 29-13. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τον τρόπο να επιστρέψουν, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του Γ. Φαλ κάτω από τα καλάθια αλλά και τη γενικότερη αστοχία ου Ολυμπιακού από την περιφέρεια (2/14 τρίποντα στο τέλος της περιόδου) και με ένα σερί 11-0 να μειώσουν στους 5 (29-24). Ο Λούντζης έκανε το 37-27 λίγο αργότερα για να διαμορφώσει το 37-29 του ημιχρόνου ο Μάθιους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι, αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και να αποκτήσουν και πάλι διαφορά ασφαλείας, Μέσα από την εξαιρετική άμυνα, κράτησαν τους φιλοξενούμενους με μόλις τρεις πόντους για περισσότερα από 5 λεπτά και με ένα επιμέρους 17-6, έφτασαν στο +19 (54-35), με τον Μπλακ να διαμορφώνει το 56-39 της περιόδου. Έχοντας πλέον καθαρίσει την υπόθεση νίκη, οι Πειραιώτες έπαιξαν ακόμα πιο ελεύθερα στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε το ροτέισον. Στα τελευταία λεπτά πέρασε στο ματς και ο Τζορτζ Πάπας, που πέτυχε και 5 πόντους και με δικό του τρίποντο έγραψε το τελικό 81-55.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-29, 56-39, 81-55