Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την 31η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς καθαρά για το γόητρο και τις εντυπώσεις.

Οι «πράσινοι» που έφτασαν πλέον τις 11 νίκες στη φετινή διοργάνωση, «καθάρισαν» ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, με τον Ματ Τόμας να σκοράρει 12 πόντους και να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού και τον Γιώργο Παπαγιάννη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας double double, με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Με τις δυο ομάδες να μην έχουν ουσιαστικό κίνητρο από το ματς και να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ, αυτό ευνόησε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων (12-7), αλλά την Μπάγερν να ισοφαρίζει γρήγορα. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε τους 11 πόντους όντας άχαστος, με τους Βαυαρούς να κλείνουν την περίοδο στο +6 με buzzer beater τρίποντο του Τσίπσερ για το 21-27.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην άμυνα και με σερί 9-0 πέρασε μπροστά με 30-27. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο του Βίμπεργκ, ωστόσο οι «πράσινοι» είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα για τα καλά και με ένα επιμέρους 13-3 βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +10 (43-33). Οι παίκτες του Τρινκιέρι εκμεταλλεύτηκαν ωστόσο την χαλάρωση του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά, μείωσαν στο καλάθι 45-43, πριν ευστοχήσει ο Λι σε τρίποντο για το 48-43 του ημιχρόνου

Ο Ματ Τόμας πήρε το όπλο του στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και με δύο γρήγορα τρίποντα σκόραρε τους πρώτους του πόντους για το +13 του Παναθηναϊκού (56-43 στο 23′). Οι πράσινοι δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση από τους Βαυαρούς στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Τόμας έφτασε τους 12 πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε και στους 17 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η Μπάγερν προσπάθησε και πάλι να εκμεταλλευτεί ένα διάστημα του Παναθηναϊκού όπου υπήρξε χαλαρότητα και μέσα από τα τρίποντα κατάφερε να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, πλησιάζοντας στους 7 (74-67 στο 35′), αλλά εκεί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέλαβε και πάλι δράση και με συνεχόμενους πόντους έβαλε τέλος στα όνειρα των παικτών του Τρινκιέρι για μια τρομερή ανατροπή.

Ο Παπαγιάννης σκόραρε και το τελευταίο καλάθι του αγώνα για το 86-76, φτάνοντας τους 24 πόντους και ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση με ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση σε πόντους και PIR.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-43, 71-54, 86-76