«Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύτηκε από το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ‘ακυβερνησίας ή σταθερότητας’», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και τόνισε πως είναι το ίδιο δίλημμα «που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή, που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια κι ανασφάλεια».

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, ο λαός έχει πλέον «συσσωρευμένη πείρα», ενώ προσέθεσε πως έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, «σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα ‘μιας χρήσης’».

«Κανένας  από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους»

«Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ευρύτερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις να κάνουν το βήμα, ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκαναν μέχρι τώρα», ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Και κάλεσε τους πολίτες «να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που θα δυναμώνουν, αλλά και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες.

»Να προσέλθουν στις εκλογές με ένα και μόνο κριτήριο: Κανένας από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους», επισήμανε.

«Όσο πιο αδύναμα τα κόμματα που – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του», δήλωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από