Από «κόσκινο» περνά η Μύκονος από χθες Δευτέρα (27/3) καθώς κατέφθασε μικτό κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία για τις αυθαίρετες δομήσεις στο κοσμοπολίτικο νησί τα οποία ήρθαν στο «φως» μετά τη «μαφιόζικη» επίθεση κατά του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού.

Σήμερα το πρωί η Πολεοδομία της Σύρου μαζί με τους αρχαιολόγους των Κυκλάδων, που εργάζονται στη Μύκονο και έχουν τεκμηριώσει δεκάδες παραβάσεις στο νησί, βρέθηκαν στον Πάνορμο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα βρίσκεται επίσης στη Μύκονο και συνδράμει στους ελέγχους, ενώ δήλωσε πως αποκαλύφθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις πολλών ετών στο νησί.

Όπως δήλωσε η ίδια, σε ό,τι αφορά τον Πάνορμο εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα 20 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

«Έχουν τεκμηριωθεί παραβάσεις από το 2017»

«Υπάρχει μία ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται όλο τον αιγιαλό. Έχουν τεκμηριωθεί παραβάσεις από το 2017 και δυστυχώς κάθε χρόνο τεκμηριώνονται και καινούριες» ανέφερε η κα Κουτσούμπα.

Σημείωσε πως υπάρχουν τεκμηριωμένες παραβάσεις και από το 2021 και αποκαλύφθηκαν ορισμένες και σήμερα με την αυτοψία του κλιμακίου.

«Προφανώς έχουμε παραβάσεις και του 2022 και του 2023» κατέληξε η ίδια.

«Δεν φοβόμαστε και θα στηρίξουμε τους συναδέρφους μας»

Στις πρώτες δηλώσεις της η κα Κουτσούμπα είπε πως η άφιξη του κλιμακίου στην Μύκονο θέλει πρωτίστως να δώσει το μήνυμα πως «δεν φοβόμαστε και θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους».

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κτλ) και θα ζητήσουμε από όλους όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοίχεια τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού» πρόσθεσε η ίδια.

«Ο κόσμος εδώ είναι αποφασισμένος να ξεμπερδεύει με αυτά τα κυκλώματα αλλά χρειάζεται και η συνδρομή της κυβέρνησης και να κάνει πράξη αυτό που είπε ότι κανένα νησί δεν εξαιρείται από τον νόμο» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από