Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στην καμπάνια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  Future Library θα διαθέσει 30.000€ για τον εμπλουτισμό των συλλογών 10 μικρών δημοτικών βιβλιοθηκών.

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 – 2025» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία  του Προέδρου της και Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε για το παράδειγμα της Βέροιας, που πέτυχε το θαύμα της παγκόσμιας βράβευσης με τη βιβλιοθήκη της, τονίζοντας πως υπάρχει, πέρα από την Αθήνα και η άλλη Ελλάδα που εκπλήσσει πολλές φορές, προχωρώντας σε μία σημαντική ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης. Πηγή φωτογραφίας ΚΕΔΕ

«Η ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενη στην καμπάνια της Future Library θα διαθέσει 30.000 ευρώ για τον εμπλουτισμό των συλλογών 10 μικρών δημοτικών βιβλιοθηκών, με την ελπίδα ότι και οι επόμενες διοικήσεις της Ένωσης, τα επόμενα χρόνια, θα υιοθετήσουν την απόφασή μας και θα ενισχύσουν το έργο με μεγαλύτερη ένταση. Στη σκοτεινιά των καιρών μας οι βιβλιοθήκες είναι αχτίδα φωτός. Ας μη χρησιμοποιούμε μόνο το τραίνο της τεχνολογίας. Πρέπει κάποτε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».

Οι δέκα (10) βιβλιοθήκες που θα ενισχύσει η ΚΕΔΕ είναι οι:

Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου,

Δημοτική ΒΙβλιοθήκη Ψαχνών,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης » Απόστολος Γκάτσος»,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλαξιδίου,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου «Γιάννης Γκίκας»,

Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.